60'
Solo

Na het exploreren van de energie voortgebracht door het collectief in RUUPTUUR dat een kwartet van cyborg-centauren ten tonele voerde, keert de choreografe-performer, die bekendheid verwierf met haar stuk i-Clit, terug naar haar solowerk waarmee ze de spits afbijt van een nieuwe onderzoekscyclus. Mercedes Dassy, gefascineerd door de iconische figuur van de zangeres, beeldt zich haar fictieve dubbelgangster in aan wie ze teksten toevertrouwt die ze tussen 2020 en 2023 schreef over de verschillende fasen in haar eigen leven. Tegelijkertijd zet ze de teksten op muziek.

Het is aan de vooravond van de release van haar album 4 Love & Anxiety dat we Spongebabe te zien krijgen. Staan op de agenda: repetities, maar ook een intiem verslag van haar ervaringen en reflecties op de crises die ze heeft doorgemaakt, de kwetsbaarheid, de zachtmoedigheid en de wedergeboorte. 

Trouw leidmotief van de choreografe spelen ruptuur en popcultuur de hoofdrol in dit opus van het vocabularium dat "voortdurend op de grens van het natuurlijke beweegt, waarbij het onderscheid tussen het gefabriceerde en het spontane vervaagt".

15+

Charleroi
Les Écuries
Tickets
Tickets
Bruxelles
Navette depuis Bruxelles
Tickets
Distribution

Concept, chorégraphie, écriture et interprétation : Mercedes Dassy / Dramaturgie : Hanna El Fakir / Production musicale et création sonore : Maxime Pichon / Costumes, accessoires et scénographie : Flavie Torsiello / Création lumière : Vera Martíns / Regards extérieurs : Sabine Cmelniski, Svétäl-Anand Chassol, Alphone Eklou / Assistanat à la mise en scène : Fanny Brulé Kopp / DJ set de recherche : Yasmina Tayoub / Heels dance coach : Zoë Chungong / Stagiaires : Morgane Brien-Hamdane, Géraldine Tatard, Angelica Ardiot, Robin Dehenain / Production et diffusion : ama brussels

 

Production déléguée : ama brussels / Coproduction : Charleroi danse, Les halles de Schaerbeek, CCNO Centre Chorégraphique National d'Orléans, CCN2 Grenoble, CCN-Ballet national de Marseille, les SUBS / Résidences : Charleroi danse, Théâtre Varia, le BAMP, les SUBS, CCNO Centre Chorégraphique National d'Orléans, CCN2 Grenoble, CCN-Ballet national de Marseille, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, CN D Centre national de la danse, Lafayette Anticipations

Mercedes Dassy est artiste associée à Charleroi danse de 2023 à 2026

Soirée composée avec

Samara

Sāmara

LILA MAGNIN
11—12.10.2024
Charleroi
Les Écuries
Tickets
Tickets