1h30
Trio

Thomas Hauert is een choreograaf die bekend staat om zijn compositie- en schrijfprocessen, maar hij is ook een belangrijk danspedagoog die het hele jaar door doceert over de hele wereld en tevens de bacheloropleiding Hedendaagse Dans leidt aan La Manufacture in Lausanne.

Deze lezing geeft een overzicht van de verschillende aspecten die ten grondslag liggen aan het artistieke en technische werk dat hij de afgelopen vijfentwintig jaar met zijn gezelschap heeft gerealiseerd. Aan de hand van dansfragmenten, choreografische partituren en videoprojecties schetst de choreograaf de evolutie van zijn werk en onthult hij het bijzondere karakter van zijn aanpak, die geworteld is in improvisatie, lichamelijkheid en collectieve processen.

Distribution

Création 2022 / Conception, direction : Thomas Hauert / Création, interprétation : Thomas Hauert, Sarah Ludi, Federica Porello  
 

Production : ZOO/Thomas Hauert / Coproduction : Tanztendenz München e. V. / Soutien : Fédération Wallonie-Bruxelles – Service de la danse, Pro Helvetia, Ein Kulturengagement des Lotterie-Fonds des Kantons Solothurn, Wallonie-Bruxelles International

Conférences Dansées

Ce nouveau cycle de conférences dansées vient nourrir et compléter notre travail sur la culture chorégraphique déjà fortement présent à travers le Festival Legs.

La conférence dansée est à prendre ici dans son double sens comme conférence sur la danse et/ou danse qui performe un texte ou une pensée.

Le cycle se compose de commandes passées par Charleroi danse à des artistes et de pièces déjà existantes.

 

Les conférences s’adressent à toutes et tous, elles sont gratuites mais la réservation est conseillée.