25' 
Solo   

In Lullaby rouwt Alireza Mirmohammadi, geïnspireerd door Iraans-Oosterse rituelen, om het verlies van een persoon die hem dierbaar was. In zijn verdriet vond hij troost in traditionele rituelen, tegenover dewelke hij altijd terughoudend had gestaan. Maar in zijn rouwproces hebben deze rituelen hem geholpen om met tegenstrijdige emoties zoals woede, verdriet, leegte en depressie om te gaan. 

Lullaby dient als kruispunt en als scheidingslijn tussen mensen. Het is hier de emotie, de enige taal die mensen gemeenschappelijk hebben, die de danser dichter bij het publiek brengt. Gedragen door deze gedeelde taal ervaart het publiek de verschillende ceremoniële tradities op een andere manier, in een unie die sociale en geografische verschillen overstijgt.

 

Distribution

Création 2020 / Chorégraphie, interprétation : Alireza Mirmohammadi / Regard artistique : Maryam Ghiasi / Composition musicale : Afshin Motlaghfard / Artiste visuel : Arman Moghadam / Dramaturgie : Ines Minten / Création lumière : Ali Kouzehgar / Création costumes : Matin Keymanesh / Relations internationales : Maryam Ghiasi 

Coproduction : Charleroi danse / Soutien : Kooshk Residency, workspacebrussels, PACT Zollverein, Camargo Foundation

© Maryam Ghiasi