"Ik ontwerp nachtclubs zoals een tuinman zijn planten verzorgt. Ik breng tijd door in de clubs die ik ontwerp en leer van de energie, de mensen en hun gedrag gedurende de nacht. Het is als een gesprek: ik luister en de club vertelt me wat ik moet aanpassen”.

Voor zijn danslezing duikt kunstenaar en decorontwerper Jozef Wouters in zijn archief van ruimtes gemaakt voor het nachtleven. In de loop der jaren heeft Wouters tal van clubs gecreëerd, zowel binnen het kunstplatform Decoratelier, buur van La Raffinerie, als op andere locaties. "Het creëren van ruimtes voor de nacht daagt mijn begrip van ruimte steeds weer uit. Ik ben geïnteresseerd in de wisselwerking tussen open en gesloten, kijken en bekeken worden, en hoe architectuur daar deel van kan uitmaken. Deze uitnodiging van Charleroi danse geeft me de kans om dit deel van mijn werk verder te verkennen.”

Distribution
Lecture performative (en anglais) : Jozef Wouters
en conversation avec Wannes Gyselinck
 
Production : Damaged Goods
Conférence dansée

Ce nouveau cycle de conférences dansées vient nourrir et compléter notre travail sur la culture chorégraphique déjà fortement présent à travers le Festival Legs.

La conférence dansée est à prendre ici dans son double sens comme conférence sur la danse et/ou danse qui performe un texte ou une pensée.

Le cycle se compose de commandes passées par Charleroi danse à des artistes et de pièces déjà existantes.

 

Les conférences s’adressent à toutes et tous, elles sont gratuites mais la réservation est conseillée.
À l’issue de la conférence, une soirée pourrait être programmée dans le club de Decoratelier, restez à l'écoute pour plus de nouvelles!