50'

De confrontatie - de battle waarin dapperheid getoond en bevochten wordt - is een integraal onderdeel van hiphop. Zoals ook overwinning en nederlaag. Door de winnaars van recente edities van de Detours Cyphers samen te brengen onderzoekt Winners? wat performers drijft om de krachtmeting aan te gaan. Op het kruispunt van urban dance en theater wordt een caleidoscopisch verhaal geschetst tussen onderliggende persoonlijke verhalen en misstappen die verdwijnen achter vastberadenheid. 

Op basis van zijn eigen breakdance-ervaring weeft Milan Emmanuel een verhaal uit dromen en impasses, kwetsbaarheid en volharding. "Ik wil de processen blootleggen die deze kampioenen drijven", zegt Milan Emmanuel, die op deze manier ook de dynamiek van overwinning en nederlaag in de maatschappij als geheel onderzoekt.

 

 

Bruxelles
La Raffinerie
Tickets

Scolaires

Bruxelles
La Raffinerie
infos et réservations
Distribution

Direction artistique, chorégraphie et mise en scène : Milan Emmanuel / Dramaturgie : Juan Bernardo Martinez / Scénographie : Peter Maschke / Musique : DJ Cali / Danseur·euse·s: Carla Parcianello, Krees Sama, Benjamin Paget, Maxim Phommaxay, Finn Van Drenth 

 

Production: Cie No Way Back / Coproduction: Charleroi danse

+ Détours Quartier, Rencontre-battle