Zes kunstenaars, wiens respectievelijke identiteiten en oeuvres weerklinken in de thema's van dit festival, verkennen vol durf belangrijke onderwerpen en diverse perspectieven. Het festival opent met de voorstelling van de projecten die hun identiteit als personen van de Afrikaanse diaspora die voortdurend in (r)evolutie is, weerspiegelen. 

Daarna volgen gesprekken die de mogelijkheid bieden om de intieme wereld van deze kunstenaars te betreden, in het hart van hun creatieve processen te duiken en in dialoog te gaan over de translokale dynamiek die hier speelt. Het is een perfecte gelegenheid om samen na te denken, ideeën uit te wisselen en banden te smeden.

Om de dag af te sluiten tovert een Fancy Legs — waarvan de workshop de avond ervoor plaatsvond — ‘s avonds La Raffinerie om in een club, het moment om samen te feesten op muziek en hip-hopbeats.

Programme à venir

Africa is/in the Future :

Heden een multidisciplinair festival geproduceerd door La Bellone, vertelt Africa is/in the Future over het Afrika van vandaag. Deze negende editie richt zich op de polysemantische en hedendaagse concepten van oorsprong en veerkracht.